Meedoen Minimaliseren

Zoekgebieden
Om zichtbaar te maken in welke gebieden nog informatie ontbreekt is een kaart gemaakt. Met behulp van deze zoekkaart kun je zien waar nog behoefte is aan visgegevens ten behoeve van de atlas.

Viswaarnemingen doorgeven

Het waarnemen van vissen kan op verschillende manieren: met een schepnet, de hengel, snorkelend/duikend, of op zicht (’s nachts met een zaklamp). Iedere waarneming is welkom! Het doorgeven van waarnemingen gaat het makkelijkst via één van de online invoermodules: telmee.nl,waarneming.nl, mijnvismaat.nl (voor hengelvangsten). Klik op een invoermodule naar keuze aan de rechterzijde van deze pagina om je waarnemingen in te voeren.De bruikbaarheid van je waarnemingen voor trendberekeningen neemt hierbij toe als je ook de waarnemingsmethode doorgeeft.

Activiteiten in groepsverband
Ben je een beginner in het herkennen van vissen of ga je liever niet alleen het veld in? Een goede manier om de smaak te pakken te krijgen is het bijwonen van een excursie of basiscursus. Je kunt je ook aansluiten bij de Werkgroep Vissen Onderzoek Friesland. Kijk in de landelijke agenda voor activiteiten bij jou in de buurt. 

 

spacer
dummy